Inlägget gjort

Ha, ha! Kom igen då kylan, jag är förberedd!!!

Jag tycker att det är en liten utmaning att veta vad man ska sätta på sig när man ska ut och springa när det blir kallare. Det knepigaste stället på kroppen är glipan över foten där tightsen slutar och skon tar vid. Man blir kall där, och springer man i snö blir det blött och klibbigt. Jag har i ett par års tid letat efter ett par benvärmare att springa i. Benvärmare fanns på 80-talet, men sedan verkar det som att det försvann…? Förra året funderade jag på om jag skulle virka, eller sticka, ett par egna ankel-och-fot-skydd men jag kom aldrig så långt för sedan blev det sommar igen.

I veckan kröp temperaturen ned under nollan och då mindes jag problemet igen!

ankelskydd
”Gaiter” som täcker snörning och går upp en bit på benet.

 

När jag nyligen insåg att det är ”gaiters” (damasker alltså) man ska söka på ser jag att det finns massor av olika sorter att köpa, typiskt att jag missat det tidigare. Jag begav mig i veckan till en sportbutik och kom inte bara hem med ett par nya damasker utan även ett par nya dubbskor. Till min stora glädje har nämligen Icebugs börjat tillverka skor som både har inbyggda dubbar men som också är helt vattentäta. I mina gamla rann det in vatten när man råkade springa i en vattenpöl. Det finns även andra skomärken som har de egenskaperna, men de passar inte min fot.

Jag är nu helt förberedd på mer kyla, is och massor av snö!

vattentest
Helt vattentäta! Test i lerpöl.

Vad havinerkläddde jag då på mig när jag gav mig ut på min senaste runda? Jag börjar uppifrån: tunn mössa, halskrage i fleece, t-shirt, fodrad löpartröja, tunna fingervantar, fodrade tights, löparkjol för extra värme på rumpan, tunna strumpor och mina nya vattentäta dubbskor. Det är egentligen inte så bekvämt att springa med dubbskor på barmark, men jag ville verkligen testa att de var vattentäta (det var de). Inga av mina träningskläder, inklusive strumpor och underkläder, är i bomull. Det är bra att undvika eftersom materialet suger åt sig fukt och gör att man blir blöt och kall.

När det blir kallare kommer understället att åka på, så även tjockare mössa och vantar, och så de nya damaskerna så klart. .vintersol

Kom ihåg – man ångrar aldrig en löprunda.

Speciellt inte när man lyckas pricka in en så här solig och vacker dag.

//Maria

Lämna ett svar