Om oss på fortasana

Vår idé om ett gemensamt företag föddes omkring 2008 men det var först 2013 som vi äntligen genomförde vår dröm om att starta eget och jobba med friskvård och hälsa! Fortasana föddes!

Vår vision

Vår vision är att fler människor ska få lära sig om hur kroppen fungerar för att genom det få motivation att vilja, och orka, öka sitt välbefinnande genom motion och bra kost. Vi valde namnet fortasana för att Forta betyder stark och sana betyder frisk, och det är det som vi tycker är det viktigaste – att utifrån sina egna förutsättningar bli starkare och friskare. Symbolen i logotypen är inspirerad av Ankh, som är en egyptisk hieroglyf för liv. Den sägs stå för evigt liv och sägs bidra till god hälsa och skydda dess bärare från negativa krafter.

Världshälsoorganisationen, WHO, definierade 1946 hälsa som “ett tillstånd av fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande och inte blott frånvaro av sjukdom och handikapp”.

Fortasana grundades och drivs av Maria Ahlsén och Jessica Norrbom.

Jessica Norrbom är disputerad i fysiologi vid Karolinska Institutet 2008, molekylärbiologi som grundexamen från Stockholms universitet. Hennes avhandling handlade om hur musklerna anpassar sig till träning. Jessica är författare till böckerna ”Frisk utan fusk – vetenskapliga svar på hälsomyter”, ”Frisk utan flum – en vetenskaplig väg till bättre hälsa” (Fri Tanke förlag) och läroboken ”Extremernas fysiologi” (Studentlitteratur, 2017). Hon är även en väl anlitad föreläsare inom hälsa och träning samt lärare i fysiologi vid flera högskolor. Utbildningar inom träning: Lic. Personlig Tränare (The Academy) och Cert. MammaMage tränare.
Jessica har stor vana av att skriva både vetenskapliga och populärvetenskapliga texter och att prata inför olika typer av publik.

Kontakta Jessica: jessica@fortasana.se eller 070-424 7821

Maria Ahlsén är disputerad i fysiologi vid Karolinska Institutet och expert inom hälsa och kost, med en grundexamen i biokemi från Stockholms Universitet. Maria har skrivit en licentiatavhandling som handlar om insulin och diabetes och en doktorsavhandling som handlar om insulinliknande tillväxtfaktorer. Maria är Lic. Kostrådgivare och har även läst Idrottsmedicin med inriktning mot idrottsnutrition vid Linnéuniversitet, samt är utbildad löpcoach steg 1 och 2 hos Urban Tribes i samarbete med Personal Training School i Stockholm. Hon är författare till de populärvetenskapliga böckerna ”Frisk utan fusk”, ”Frisk utan flum” och ”Livsmedelsmagi” samt läroboken ”Extremernas fysiologi”. Maria är även en uppskattad föreläsare inom kost, stress och hälsa samt lärare på högskolor och hon brinner för att sprida vetenskapligt baserad information inom kost, träning och hälsoområdet.

Kontakta Maria: maria@fortasana.se eller 070-940 1278

Pressbilder

Maria Ahlsén. Fotograf: Emil Nordin
Jessica Norrbom. Fotograf: Emil Nordin
Jessica Norrbom och Maria Ahlsén. Fotograf: Emil Nordin
Maria Ahlsén. Fotograf: Denise Lissert
Maria Ahlsén. Fotograf: Denise Lissert
Jessica Norrbom. Fotograf: Denise Lissert
Jessica Norrbom. Fotograf: Denise Lissert
Maria Ahlsén & Jessica Norrbom. Fotograf: Denise Lissert
Lämna ett svar