Inlägget gjort

Frisk utan flum avslutade hälsoveckan i Dalheimers hus

I stadsdelen Majorna i Göteborg hittar man Dalheimers hus. När huset (som lär vara framröstat som Göteborgs tredje fulaste hus men det måste gälla fasaden för det var väldigt fin på insidan) byggdes 1974 var målsättningen att det skulle bli ett ”handikappens hus” och idag hyr föreningar in sig i huset, det finns även bad, gym, massage, solrum, bibliotek, korttidsboende och kulturaktiviteter.

Under vecka fyra pågick det en hälsovecka i huset och till vår stora glädje blev fortasana inbjudna att avsluta veckan med att prata om Frisk utan flum. Jag tog tåget till Göteborg över dagen med min lilla rullväska fullproppad med böcker.

Under 90 intensiva minuter fick jag berätta om vad forskningen har kommit fram till vad gäller kost, vardagsrörelse, träning och stress. Det var en fantastisk publik på mellan 90 och 100 stycken som, trots det vackra vädret, kom till Dalheimers hus, lyssnade på mig och ställde mängder med intressanta frågor. Mest av allt handlade frågorna om myter kring påstådda hälsoeffekter som enskilda livsmedel skulle ha. Kokosolja är ett sådant exempel.

Kontakta oss gärna om det finns intresse av att boka en föreläsning. Vi skräddarsyr nivån och innehållet efter era önskemål. På vår hemsida finns det förslag på ämnen vi pratar om och det går också utmärkt att kontakta oss på info@fortasana.se och prata om vad som skulle passa.

//Maria

Lämna ett svar