Inlägget gjort

Halvårsbokslut med bikramyoga

Ett fantastiskt första halvår 2015 tog slut igår!

Den här terminen har fortasana haft många aktiviteter såsom föreläsningar i biokemi, cellbiologi, patologi och fysiologi för totalt ca 230 stycken högskolestudenter. Vi har föreläst idrottsnutrition för Svenska Skridskoförbundet, tränings- och näringsfysiologi för praktiserande kiropraktorer, sjukgymnaster och doktorander på Sveriges Lantbruksuniversitet.

När vi räknar samman halvårsskiftets träningspass vi har hållit får vi det till ungefär 130 stycken. Vissa veckor har vi hållit så mycket som 11 pass styrka, löpning, BootCamp för både företag och privatpersoner. Dessutom har vi hållit en kostkurs under våren och sprungit VårRuset.

Förutom allt detta har vi flyttat vårt kontor hela tre gånger.

Efter denna tillbakablick är det dags att se framåt och planera för nästa termin. Det sägs att man ökar sin kreativitet om man rör sig i nya miljöer och provar nya saker. Ett utmärkt tillfälle för fortasana att prova något nytt. Vi valde mellan klättring och bikramyoga och det blev det senare.

Ett bikramyogapass består av 26 olika positioner som utförs i en varm sal, 35-40 grader. Det sägs att den här yogaformen ska förbättra kondition, muskelstyrka, vighet och viktminskning.

IMG_20150701_104747Vi begav oss till Yogahimsa på Östermalm (www.yogahimsa.se) och klev in i deras 40-gradiga yogasal. Det var ett lugnt yogapass och den stora utmaningen, var vi båda överens om, var att motstå frestelsen att fly värmen och få frisk luft. Svetten rann och ingen av oss har tidigare upplevt en så stor vätskeförlust. I de positioner när man böjde huvudet neråt rann svetten ner i ansiktet…

 

Det var en spännande upplevelse, men det var svårt att ta ut sig i värmen vilket vi saknade lite.

Ökade det vår kreativitet? Absolut! Till hösten planerar vi att anordna en temakväll med gravidyoga och föreläsning om mammamage, en ny kostkurs och en kostnadsfri halvdag med träning och föreläsning. Förutom detta håller vi självklart också våra träningspass, fysiologiföreläsningar och färdigställer vår lärobok.

Nu fortar vi vidare!

Lämna ett svar