Träning för mammor

Jessica är Personlig tränare och Certifierad MammaMage tränare. Läs mer om vad vi erbjuder för mammor, och tveka inte att ringa eller maila om du har frågor!

Blir du ofta trött i ryggen? Upplever du att det är jobbigt att stå upp längre tid? Upplever du att det är svårt att hålla in magen, att den putar ut? Dessa symtom kan vara tecken på delade magmuskler och dålig kontroll av den inre magmuskulaturen. Det är också vanligt hos kvinnor som fött barn. Är du nybliven mamma? Vi hjälper dig att aktivera och träna de djupa magmusklerna från grunden. Du är självklart välkommen även om du inte nyligen fött barn. För att aktivera de djupare musklerna gäller det att träna på rätt sätt. Du måste starta med lätta övningar i säker position. Övningarna ska till en början vara statiska där du håller en lätt anspänning under en viss tid, eller innebära långsamma rörelser med lätt kraft.

Boka en individuell konsultation. För priser och beställning, se Produkter och Priser

Gruppträning – MammaFit i Sollentuna

Sedan hösten 2012 har Jessica tränat nyblivna mammor utomhus i Sollentuna. Många har upplevt fördelarna med att bygga upp kroppen skonsamt samtidigt som barnet kan följa med!

MammaFit är ett allsidigt träningsform med största fokus på att du ska lära dig aktivera och kontrollera, kroppens midja; mage-, rygg- och bäckenbotten. Dessutom ingår annan styrke- och konditionsträning för att stärka upp hela kroppen. Övningarna går alltid att anpassa till din förmåga! Du ska ta framsteg utifrån dina förutsättningar, utveckla kontroll i alla lägen för att så småningom behärska mer komplexa rörelser i din träning, bli starkare, uthålligare och gladare!! Med starkare kropp och gladare sinne blir vardagen lättare och du njuter på ett helt annat sätt.

Sol eller regn, blåsigt eller kallt? Vädret är inget hinder, vi tar på oss anpassande kläder och njuter av att röra på oss i bästa möjliga sällskap med andra mammor.

Schema hösten 2017

Hösten 2017 erbjuder vi träning två tillfällen per vecka vid Segeluddens utegym vid Strandvägen i Sollentuna. Vårterminen startar måndag 4 september och pågår fram till onsdag 25 oktober. Anmäl deltagande senast 3 timmar innan respektive pass via vår sida på Boka Direkt så att jag enkelt kan kontakta de som är anmälda om passet mot förmodan behöver flyttas eller ställas in. Det underlättar även planeringen av passen om jag vet ungefär hur många som kommer. Är det ingen, eller endast 1 person, anmäld till passen kl 6.30 samma morgon som passet är ställs passen in.

Måndag & Onsdag:

  • Kl 9.30-10.30 vid Segeluddens utegym vid Strandvägen, Edsviken. Parkering finns. Utegymet ligger vid båtklubben där Strandvägen svänger upp mot Sollentuna C.

Det finns också möjlighet att träna utomhus på kvällstid på söndagar kl 19.00-20.00 vid Segeluddens utegym med fortasana (samma klippkort gäller). Anmälan via Boka Direkt.

Pris för hela terminen (16 tillfällen) är 1800 kr, eller något av våra klippkort, se Produkter och Priser.

Jag kommer att variera klasserna från gång till gång, men generellt så börjar vi med uppvärmning i form av snabb promenad och mjukar upp axlar/rygg/ben. Därefter varvas styrka med pulshöjande övningar i olika kombinationer, ibland mer styrka, ibland mer kondition. Träningen passar både dig som inte har så stor träningsvana och dig som redan kommit igång med träningen. Jag finns där för att se till att du utför övningarna korrekt och du kan alltid få alternativa övningar om du skulle ha problem med exempelvis ont i handleder, bäcken etc.

För dig som inte har möjlighet att träna i Sollentuna rekommenderar vi MammaFit Stockholm som finns på flera platser; Tranebergsparken, Stora Skuggan och Rålambshovsparken. Klicka HÄR för mer information.

NYHET hösten 2017 – MammaRun

I höst startar MammaRun, för dig som på ett skonsamt sätt vill komma igång med löpning efter graviditet och förlossning. Passar dig som har kommit igång med aktivering av bäckenbotten och mage och lättare träning.

  • Tid: Onsdagar kl 10.30-11.15  6/9, 13/9, 27/9, 4/10, 11/10
  • Plats: samling vid Segeluddens utegym
  • Kursen är på 5 tillfällen och kostar 750 kr

 

För priser och beställning av klippkort, se vår Produkter och Priser.

Klippkort betalas i förväg mot faktura och är giltigt i 6 månader från inköp. Glöm inte att utnyttja ditt friskvårdbidrag om du har det. Du kan komma och träna vid ett tillfälle och efter det bestämma vilket kort du vill köpa så räknas din första gång in där.

Att tänka på:
  • Du ska ha varit på efterkontroll hos din barnmorska för att delta.
  • Se till att både du och ditt barn är mätta innan passet.
  • Använd en bra sport- bh som ger stöd.
  • Ta med handskar, det kan vara fuktigt i gräset på morgonen.
  • Ta med träningsmatta eller handduk och vattenflaska.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor!

Välkommen till en härlig träningshöst!

Glad JuliaMina kontaktuppgifter:

E-post: jessica@fortasana.se

Telefon: 070-424 78 21

Gilla oss på Facebook så får du löpande information och uppdateringar

http://www.facebook.com/fortasana

 

Kommentera