Träning & Kost

Varför träna med en Personlig tränare eller löpcoach?Trappan

Oavsett om du vill komma igång med din träning, eller redan tränar regelbundet men vill få ny inspiration eller hjälp med att förändra din träning, kan en Personlig tränare hjälpa dig i rätt riktning så att du både når och överträffar dina mål, utifrån just dina förutsättningar.

Kanske vill du komma igång med löpningen, bli starkare, orka mer i vardagen. Vi vill visa dig att det inte behöver vara svårt att skapa en mer aktiv livsstil. Det första steget är ofta det svåraste, när du väl öppnat dörren och tagit de första stegen kommer det bara bli lättare. Vi finns vid din sida och peppar och utmanar dig. Träningsprogrammet anpassas efter dina mål och förutsättningar, och du får hjälp med upplägget på din träning även för de gånger då vi inte tränar tillsammans.

Om du vill komma igång med löpning kan en löpcoach hjälpa dig att förbättra din löpekonomi, teknik, löpspecifik styrka och rörlighet. Detta gör att du lär dig springa mer effektivt, dvs. att du gör av med mindre energi och minskar risken för skador. Du kan också få individanpassad träning av en löpcoach så att du når dina mål. Löpning är ett väldigt effektivt sätt att öka konditionen och är även nyttigt för hjärta/kärl, insulinkänslighet, psykiskt välbefinnande, stresstålighet, sömn, fettnedbrytning, mm, mm. Man använder många stora muskelgrupper, sträcker ut kroppen och ökar rörligheten i ryggen vid löpträning vilket är perfekt för alla som är stillasittande under stora delar av dygnet.

Träningen bedrivs utomhus, hemma hos dig (Sollentuna/Danderyd/Täby/Stocksund med omnejd) eller i vår lokal på Stockholmsvägen 47 i Stocksund. Om vi är ute eller hemma hos dig tar vi medIMG_20140916_181412 den utrustning som behövs. Träningen varieras utifrån dina träningsmål så att du hela tiden ska utvecklas. Vi utnyttjar uppförsbackar, bänkar, räcken mm utomhus, och arbetar både med den egna kroppen och med redskap som tex TRX Suspension Training. Allt för att träningen ska bli så funktionell som möjligt.

För priser och beställning, gå till Produkter och Priser

Varför köpa kostrådgivning?

Många som börjar träna äter för lite, får inte i sig alla näringsämnen och skulle kunna äta vid bättre tillfällen. Genom en kostrådgivning eller en fullständig analys kan vi hjälpa dig att med små medel förbättra dina förutsättningar.

Fortasana säljer inte någon produkt utan vi baserar vårt arbete på mångåriga forskningsbaserade beprövade kunskaper och rekommendationer. Tack vare vår gedigna forskningsbakgrund och erfarenhet av undervisning håller vi oss uppdaterade på den senaste forskningen och hur den kan presenteras på ett populärvetenskapligt sätt.

Jag hjälper dig med frågor som rör kosten. Det kan till exempel handla om att förbättra hälsan eller träningsresultaten. Jag kommer prata om kroppens funktioner med betoning på energiomsättning. Det ingår även en analys av kroppssammansättning (fettprocent), BMI, midje/höft-kvot och kaloriförbrukning. För att få en fullständig bild av näringsintaget kan du få göra en kostregistrering under fem-sju dagar. Vid en uppföljning går vi tillsammans igenom resultatet och du får med dig förslag på kostförbättringar. Det kan till exempel visa sig att du får i dig för låga mängder av vitaminer/mineraler eller att träningsresultaten uteblir eftersom energiintaget är för lågt.

Kontakta Maria på maria@fortasana.se för mer information. 

För priser och beställning, gå till Produkter och Priser

 

 

Kommentera