Löpcoachning

Varför ska jag löpträna?IMG_20140916_181412

Löpning är ett väldigt effektivt sätt att öka konditionen och är även nyttigt för hjärta/kärl, insulinkänslighet, psykiskt välbefinnande, stresstålighet, sömn, fettnedbrytning, mm, mm. Man använder många stora muskelgrupper, sträcker ut kroppen och ökar rörligheten i ryggen vid löpträning vilket är perfekt för alla som är stillasittande under stora delar av dygnet.

Varför ska jag springa i grupp?

Många tycker att det är motiverande att springa i grupp eftersom man peppar varandra och kanske tar ut sig lite mer än när man springer själv.

Varför ska jag anlita en löpcoach?

IMG_20141025_104540En löpcoach kan hjälpa dig att förbättra din löpekonomi, teknik, löpspecifik styrka och rörlighet. Detta gör att du lär dig springa mer effektivt, dvs. att du gör av med mindre energi och minskar risken för skador. Du kan också få individanpassad träning av en löpcoach så att du når dina mål.

 

Priser

Personlig löpträning och/eller konsultation. 60 min – 650 kr

Detta är för dig som vill komma igång att springa eller när du känner att motivationen tryter.

Vid en första träff/konsultation går vi igenom hur din sociala profil, arbetsförhållanden, löperfarenhet, målsättning osv. Dessutom får du springa en kortare sträcka som ligger grund för bedömning av din nuvarande teknik och kondition. Vid den personliga löpträningen lägger jag upp passet och coachar dig genom det. Fokus ligger på löpskolning, teknik och någon typ av intervall- eller backövning.

Löpstegsanalys. 60 min – 650 kr

Detta är för dig som har sprungit en del vill utvecklas vidare. Vid en löpstegsanalys får du ditt löpsteg filmat och analyserat. Vi går igenom fotisättning, höfter, hållning och armrörelser. Du får dessutom med dig övningar som är specifikt anpassade för dig.

Program löpträning, Engångskostnad 495 kr

Om du vill ha ett upplägg att följa för att träna till ett lopp längre fram i tiden eller för att få hjälp med hur du ska komma igång med din löpning kan du köpa ett översiktligt program som skickas ut per mail vid ett engångstillfälle. Programmet planeras efter hur många gånger du vill springa per vecka eller för att du ska kunna nå en viss sluttid på ett lopp. Programmen ser olika ut beroende på var du är i din träning och vilket mål du har.

Prenumeration på personligt program, 795 kr/månad

Detta är för dig som vill ha ett avancerat löpträningsprogram att följa för att nå ditt mål. Programmet utformas specifikt för att passa dig och din livssituation. Du får ett detaljerat upplägg varje vecka på de pass som du rekommenderas genomföra. Samtidigt för du, som en del av utvärderingen, en enklare träningsdagbok genom att betygsätta varje pass du genomför. Vi har kontinuerlig kontakt och uppföljning av delmål.

Detta är för dig som vill få ett upplägg att följa. Du kanske till exempel vill springa ett lopp och få hjälp att lägga upp träningen på ett bra sätt. Priset varierar beroende på detaljerad plan du vill ha, och hur tät återkoppling/uppföljning som ingår. Programmen utformas för att passa dig och din livssituation. All kontakt sker veckovis via e-mail eller via appen pt+, se program på http://pto.nu/trainers/fortasana

 

 

Kommentera