Om oss

Vår idé om ett gemensamt företag föddes omkring 2008 men det var först 2013 som vi äntligen genomförde vår dröm om att starta eget och jobba med friskvård och hälsa! Fortasana föddes!

Vår vision

Vår vision är att fler människor ska få lära sig om hur kroppen fungerar för att genom det få motivation att vilja, och orka, öka sitt välbefinnande genom motion och bra kost. Vi valde namnet fortasana för att Forta betyder stark och sana betyder frisk, och det är det som vi tycker är det viktigaste – att utifrån sina egna förutsättningar bli starkare och friskare. Symbolen i logotypen är inspirerad av Ankh, som är en egyptisk hieroglyf för liv. Den sägs stå för evigt liv och sägs bidra till god hälsa och skydda dess bärare från negativa krafter.

Världshälsoorganisationen, WHO, definierade 1946 hälsa som “ett tillstånd av fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande och inte blott frånvaro av sjukdom och handikapp”.

Fortasana grundades och drivs av Maria Ahlsén och Jessica Norrbom.

 

Jessica Norrbom är molekylärbiolog från Stockholms Universitet och har doktorerat på Karolinska Institutet med en avhandling som handlar om hur musklerna anpassar sig till träning. Dessutom är Jessica Lic. Personlig Tränare (The Academy) och jobbar deltid med forskning och resterande tid med fortasana. Jessica är också Cert. MammaMage tränare. Hon erbjuder både enskilda MammaMage konsultationer och leder Mammaträning utomhus i Sollentuna.

Kontakta Jessica: jessica@fortasana.se eller 070-424 7821

 

Maria Ahlsén är biokemist från Stockholms Universitet och har på Karolinska Institutet skrivit en licentiatavhandling som handlar om insulin och diabetes och en doktorsavhandling som handlar om insulinliknande tillväxtfaktorer. Maria är Lic. Kostrådgivare och har även läst Idrottsmedicin med inriktning mot idrottsnutrition vid Linnéuniversitet, samt är utbildad löpcoach steg 1 och 2 hos Urban Tribes i samarbete med Personal Training School i Stockholm.

Kontakta Maria: maria@fortasana.se eller 070-940 1278

 

Både Jessica och Maria har under 10 års tid föreläst och haft hand om praktiska moment/laborationer på högskolor som till exempel Karolinska Institutet, Skandinaviska Kiropraktorhögskolan, Naprapathögskolan och Högskolan i Dalarna. Vi har även föreläst på olika företagsevent.

Kommentera