Föreläsningar

Att investera i hälsa och friskvård för era anställda har många fördelar. Vi kan erbjuda olika lösningar för ert företag, anpassade efter just era önskemål. Kontakta oss för offert och diskussion om hur vi bäst kan tillgodose era behov. Vi erbjuder föreläsningar inom kost, träning, stress och hälsa, se exempel lite längre ner på sidan.

Vi har vid två tillfällen varit med på TV4 Nyhetsmorgon. Vid första tillfället pratade vi om vår bok Frisk utan Flum; se inslaget HÄR!

Vid andra tillfället gav vi tips på hur man ska komma igång med hälsosammare vanor, se inslaget HÄR!

Vi har även medverkat i ett avsnitt av Vetenskapsstudion på SVT där temat var smart träning, se inslaget HÄR!

Maria deltog i debatten kring clean eating på Opinion Live på SVT i januari 2018, se inslaget HÄR!

Jessica var tillsammans med Mai-Lis Hellenius i Vetandets värld i P1 den 31 maj 2018. Vi pratade om träning och stillasittande. Klicka HÄR för att lyssna.

Maria var med i programmet Zia och Nessvold i P3 den 26 juni och svarade på lyssnarnas frågor. Klicka HÄR för att lyssna.

Vi har spelat in nio stycken lite längre informativa filmklipp på YouTube om olika aspekter av kost, hälsa och träning, klicka HÄR för att komma till vår kanal.

Exempel på föreläsningar

Frisk utan fusk – vetenskapliga svar på hälsomyter

Den här föreläsningen utgår från boken Frisk Vi möts dagligen av påståenden om vad som är bäst för kroppen. Myterna kring hur vi håller oss friska är många och motsägelsefulla – och ibland helt felaktiga. Vi reder ut vad som är nyttigt, vad som är onödigt och vad som till och med kan vara farligt – och förklarar varför, samt fokuserar på det som verkligen ger positiva effekter på hälsan och gör det så enkelt som möjligt att leva hälsosammare. Du får vetenskapliga och välgrundade svar på de vanligaste frågorna om kost och hälsa! Det går inte att fuska sig till att bli frisk.

Frisk utan flum – en vetenskaplig väg till bättre hälsa

Den här föreläsningen utgår från den omtalade boken ”Frisk utan flum – en vetenskaplig väg till bättre hälsa” och varvar praktiska åtgärder med information om vad som händer med en kropp som aktiveras och får bättre mat. Vad händer när en muskel får signalen att dra ihop sig och varför är det så nyttigt? Vad gör vår tarmflora och hur får vi den att blomstra? Varför ser livsmedelsrekommendationerna ut som de gör? Hur lite måste man röra på sig, och träna, för att ändå få hälsoeffekter?

Myter och vanföreställningar reds ut: Vilken detox är bäst, hur effektivt är tarmsköljning, vad bör man äta direkt efter träning, får man äta potatis, varför måste man jogga innan frukost?

Livsmedelsmagi

Boken Livsmedelsmagi är vinnare av det prestigefyllda litteraturpriset Pi-priset.

Varför kan viss mat orsaka cancer? Vad gör trenddieterna med våra kroppar? Vilka kemiska reaktioner äger rum i kroppen när du äter? Är antioxidanter verkligen så bra som de verkar?

Få ämnen tilldrar sig så stort intresse som vad vi äter. Nya diet- och bantningskurer utlovas så gott som dagligen på löpsedlarna. Men hur ser egentligen kunskapen ut om kroppens sätt att tillgodogöra sig livsmedel? Livsmedelsmagi handlar om det som händer i våra kroppar när vi äter olika typer av mat.

Stillasittande – vår tids hälsofaraoffice-chair-607090_1280

Att träning ger positiva hälsoeffekter har knappast gått någon förbi, men att inaktivitet. Man vet nu att träning på gymmet varje vecka inte behöver uppväga de negativa effekterna som åtta timmars stillasittande vid kontorsstolen ger. I den här föreläsningar får deltagarna råd och tips till hur man med små och enkla medel kan bli mer hälsosam.

Äta bör man – men vad, och hur mycket?

blabarVi bombarderas med information om vilka dieter som är de bästa, och att alla borde gå igenom en ”detox” efter sommarens grillmiddagar eller julbordets frestelser. Under föreläsningen går vi igenom hur kroppen fungerar och vad som händer med fett- och muskelmassa när vi väljer att följa olika dieter.

Kan vem som helst bli nästa Usain Bolt?

Kan vem som helst träna sig till ett världsrekord i 100 meter? Både arv och miljö spelar roll för hur bra, eller dåligt, vi svarar på träning. Vissa av oss lägger lätt på muskelmassa och andra kan tyckas orka springa hur långt som helst. Få tips på hur styrke-, uthållighets, och högintensiv träning kan kombineras för bästa slutresultat.

Stress – livsfarligt och livsviktigt!

business-19156_1280
Stress

Under en stressituation slår hjärtat snabbare, blodtrycket ökar och vi andas fortare. Allt detta är livsnödvändigt för att vi ska kunna fly ifrån en hotfull situation. Tyvärr kan kroppen inte känna någon skillnad på om vi blir hotade av en arg björn eller en snäv deadline på jobbet och stressreaktionen är densamma. Under den här föreläsningen får du med dig kunskap om hur stress påverkar kroppen och vad det finns för metoder för att minska på stresshormonerna som på sikt orsakar skador.

Yogans historia, dess effekter på kroppen och myter

Denna föreläsning handlar om hur den fysiska yogan påverkar oss. Vi går igenom yogans historia och förklarar hur föreställningar och myter kring yoga har uppkommit. Vi pratar också om hur du kan undvika skador på framför allt nacken  som är extra utsatt i vissa positioner.

Träna inför ett gemensamt lopp

Kanske ska ni springa Midnattsloppet eller något annat lopp tillsammans? Varför inte komplettera med en inspirationsföreläsning kring vad som händer i kroppen när man tränar eller matens betydelse för prestation.IMG_20140916_181412

  • Inledande inspirationsföreläsning
  • Träning tillsammans 1 gång/vecka eller varannan vecka (tex lunchpass)
  • Uppföljning

Events

Anlita oss för ett träningspass eller en föreläsning under er kick-off eller liknande.

Vi tar emot Friskvårdschecken/Actiway.

actiway

Lämna ett svar